top of page

Hypno therapie bij kinderen.

Hypno therapie bij kinderen is mogelijk vanaf 4 jaar.

 

Kinderen zijn over het algemeen goed in hypnose te brengen. Het onderbewuste neemt sneller positieve suggesties op, waardoor er vaak maar een klein aantal sessies nodig zijn.

Denk hierbij aan:

  • Pijnklachten, zoals hoofdpijn en buikpijn

  • Bedplassen

  • Angsten, spanning

  • Gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst

  • Verdriet, boosheid

  • Slaapproblemen

  • Veel huilen en emotionele problemen

Voor kinderen die last hebben van buikpijn, hoofdpijn of misselijkheid, waarvoor bij de reguliere gezondheidszorg geen oorzaak is gevonden, gebruik ik de MMM Methode van Kinder - en jongeren-hypnotherapie Majella Lammers. Hiervoor ben ik door haar getraind en het is werkelijk een fantastische methode.

Werkwijze:

De eerste afspraak is bij kinderen in bijzijn van de ouders. Bij jongeren is hun aanwezigheid niet noodzakelijk, wel een schriftelijke toestemming. (Tot 18 jaar). Bij de volgende consulten is het kind/de jongere met mij alleen.

We bespreken de gegevens die ik nodig heb om tot een voorlopig standpunt te komen en eventueel al een behandelplan op te stellen. Ik leg uit hoe de therapie werkt en voer een korte oefening uit, zodat men lijfelijk ervaart waar men voor kiest . De afspraken duren een half uur. We nemen zes sessies als uitgangspunt, maar een minder aantal afspraken blijkt soms al voldoende. Ouderinformatie vindt plaats via mail, telefoon of bij afspraak. Opdrachten voor thuis horen standaard bij de begeleiding.

Therapeutische hypnose

Kinderen verkeren dagelijks al in momenten van spontane trance. Het is mogelijk om in de therapie gebruik te maken van deze voor hen al normale trance of trance uit te lokken. Dat is dan therapeutische hypnose. De wil van het kind om mee te werken is van groot belang. Het gebruik van therapeutische hypnose is bij een goede toepassing onschadelijk en zelfs aantrekkelijk voor een kind. De trance is niet meer of minder dan een sterke vorm van concentratie op iets waar de hypnotherapeut de aandacht voor vraagt. Daarbij kunnen onbewuste mogelijkheden leiden tot bewuste oplossingen of kan het zelf-genezend vermogen van het lichaam en de geest in gang gezet worden. Therapeutische hypnose is dus geen ‘tovertruc’ of geneesmiddel maar een hulpmiddel om processen sneller en effectiever te maken.

De kosten voor kinderen tot 10 jaar zijn € 40,-- voor een sessie van een half uur.

Oudere kinderen kunnen hun concentratie langer vasthouden. Sessies van ongeveer een uur kosten € 75,--

44588046_1625786884191923_43842222698035
be865137-e2db-4b8f-b371-e91fee1d9ea0.jpg

Ik weet niet wat je met mijn zoon gedaan hebt, maar ik wil je bedanken uit de grond van mijn hart!
Hij is heel open😳 komt naar me toe als hij ergens mee zit( dit heeft die nog nooit gedaan)
Hij heeft een opdracht van school gekregen voor vandaag: collage maken van een gevoel? Hij kiest angst! Gewoon omdat ik bang ben dat ik niet goed ben zoals ik ben, dat mag iedereen weten misschien vinden ze me dan wel goed genoeg.

Ik was sceptisch en erg zenuwachtig! Hypnose van mijn kind het klinkt zo zwaar🤭 maar wat een rust en ontspanning en wat een stappen gezet in 1 sessie.. we hebben het allebei als heel fijn ervaren! 😍 en de uitwerking nu? GEWELDIG... 💋dankjewel!

Bij deze lieve meid, ruimden we in 1 sessie haar angst voor kruipende beestjes op. Gisteren kwam ze nog 1 keer om enge dromen te vervangen door mooie dromen.

Met een big smile en een 1 april grap over kruipende beestjes kwam ze mijn praktijk binnen.

Ze kwam niet uitverteld over hoe blij ze was. Vol trots vertelde ze dat er helemaal geen akelige kriebels meer waren en dat ze niet meer bang was. Ze nestelde zich in de kinderstoel, helemaal klaar voor de laatste sessie.

Ze wist nu dat ze zelf die angst kon wegpakken en dat het ook nog eens heel erg leuk is om te doen.

Haar moeder maakte een foto, terwijl wij aan het werk gingen. Deze mocht ik gebruiken om aan jullie te laten zien.💕 Toen ze naar huis ging, vroeg ze kaartjes van mij, want die wilde ze aan kinderen in haar klas geven die ergens bang voor zijn. Hoe leuk is dat?!

Eenmaal thuis stuurde ze zelf nog een foto.

Dit is hoe puur geluk eruit ziet! 🙏💕🍀

725618ca-bc16-47b7-8bb4-732c31e77600.jpg

Mijn antwoord kan ik je spambox terecht komen. Om dit te voorkomen voeg je vivian.fijnleven@gmail.com

 toe aan je adressenlijst. Ik beantwoord je mail nog dezefde dag.

Bedankt! Bericht verzonden. Het antwoord kan in de spambox terecht komen. Voeg contact@fijnleven.com toe om dit te vermijden.

bottom of page