• s-facebook
  • Twitter Metallic

Hoe ervaren anderen

de Hypnotherapie sessies

Mensen produceren in mijn gedachten altijd teveel geluid. Hard kauwen, smakken en zwaar ademen. Irritatie ten top. Ik kon ze wel slaan maar voelde me ook een aansteller. Vooral omdat ik het ook bij mijn man had.

Toen bleek er een naam voor te bestaan, Misofonie.

En er was ook een oplossing voor, namelijk hypnotherapie.

Ik.. onder hypnose.. en de irritatie was weg?  Haha.. tuurlijk.

Gelukkig kende ik  Vivian al en zij besloot mij te helpen. Ze heeft me duidelijk uitgelegd hoe het ten werk gaat.

Het is heel raar om onder hypnose te gaan terwijl je zelf het idee hebt dat je bij volle bewustzijn bent. Ze gaat met je terug naar waar het is ontstaan en probeert je onderbewustzijn er anders mee te leren om te gaan. Vivian begeleidt je ontzettend fijn.

Iedere keer bij haar komen is een feestje, wat een mooi en warm mens!

Ik heb nu ongeveer 6 sessies gehad. Het is niet helemaal over en uiteraard hoor ik de geluiden nog. Maar ze triggeren mijn irritatie niet meer . En als het wel nog zo is weet ik wat ik eraan kan doen en merk ik dat het een stuk minder word.

Het heeft even tijd nodig,  maar ik merk steeds vaker dat iemand in mijn omgeving wat heeft gegeten, en als ze het op hebben ik pas merk dat ik me niet geïrriteerd heb.

 

Een verademing!!

Ik zal een paar praktijk voorbeelden geven van hoe de hypnosessie voor zelfvertrouwen mij al heeft geholpen. Op mijn verjaardagsfeest durf ik normaal de cadeaus niet uit te pakken waar iedereen bij is, en toen ik de zonnebril wou pakken om me een beetje te verbergen voelde ik 'hey, dit hoeft helemaal niet' en vervolgens heb ik er zonder gene van genoten. Ik merk dat ik niet meer de drang heb om mensen te pleasen. Ander voorbeeld is dat wanneer men opmerkingen maakt over mijn uiterlijk(beugel, kapsel, tunnels) ik dit niet meer betrek op mij persoonlijk, en het mij dus ook niet onzeker maakt. Ik sta in wie ik ben!

I did it! Staat bij deze foto, die ik op whats app ontving.

Deze dappere vrouw had veel last van extreme hoogtevrees. Ze wilde heel graag naar New York... uitkijken over die grote stad. Na slechts 1 Hypno-sessies heeft ze het gedaan! Wat een overwinning!!!!

Ik ben zo trots op je. You did it! 😍

(Ik kreeg toestemming om deze foto met jullie te delen.) —  trots.

Onze zoon volgt hypnose sessies bij Vivian Halmans i.v.m. zijn Tourette-tics. Het is echt ongelofelijk hoeveel minder tics hij heeft sinds we met de hypnose zijn begonnen. Zo fijn om te zien hoeveel meer rust hij heeft in zijn lijf!

"Er zat mij behoorlijk wat in de weg, vooral mijn innerlijke criticus die het nooit goed genoeg vond. 

Door in hypnose mijn innerlijk kind te omarmen kan ik ontspannener door het leven.

In de meditaties die ik wekelijks doe probeer ik de kleuren en de mildheid die ik in de hypnose ervaren heb terug te halen. Het helpt mij rustiger te zijn maar vooral in rust te kunnen reageren op situaties die ik moeilijk vind. Ik voel mij niet meer gejaagd en schiet veel minder vaak in de stress. 

De hobbels in mijn leven overwin ik stap voor stap, ik sta mijzelf nu toe om het rustig aan te mogen doen. Ik moet niet meer.....

Mijn innerlijke criticus leer ik meer en meer te zien als vriendin, ik ga de dialoog aan om zo het beste uit mijzelf te halen. 

In de hypnose sessies begeleid Vivian haar clienten met veel liefde en geduld.

Ik werd gevolgd en bijgestuurd waar nodig, dat was nog wel eens nodig omdat mijn onderbewuste de situatie liever niet aanging en wilde vluchten. Met een rustige dwang zorgde Vivian ervoor dat ik mijn weg toch inging en zo een hoop troep heb kunnen opruimen."

Inmiddels heb ik verschillende hypno sessies gehad bij Vivian. 
Van elk deel dat is aangepakt, heb ik direct resultaat gemerkt en het blijft nog steeds dieper doorwerken van mijn onderbewustzijn naar mijn bewustzijn, met als gevolg dat er ook echt een nieuwe realiteit voor mijn binnen en buitenwereld is.

Ik zal proberen mijn ervaringen te beschrijven, zonder teveel in detail te treden, maar om hopelijk toch genoeg te vermelden om de impact over te brengen.

Een heel grote issue in mijn leven was het als een spons opnemen van alle energieën om me heen, waardoor ik me oa slecht ging voelen en ik volledig overstuur en buiten mezelf kon raken in menigtes. Ik kon hierdoor niet in mijn eigen kracht blijven staan, waardoor ik onzeker werd en er telkens een sneltrein aan emoties en gedrag ontstond. Ik heb verder een vrij complexe casus maar met hypnotherapie kun je overal bij, waar het met andere reguliere en ook zelfs alternatieve wijzen niet lukte. Dat blijkt maar weer :)

Na een uitvoerige intake heeft Vivian een tijdlijn gemaakt om in beeld te brengen waar te beginnen en hebben we afspraken gemaakt om te beginnen met de hypnosessies.

De eerste sessie heeft Vivian me middels ademhalingsoefeningen en meditatie begeleidt in hypnose, en door visualisatie leren aanbrengen van beschermende lagen om me heen, die ik overal met me meeneem en er ook daadwerkelijk voor zorgen dat mijn energie niet kan worden gerooft maar ook niet kan worden aangetast. De oefening voor thuis is dan ook mij hier bewust van te worden, en in bepaalde situaties deze visualisatie bewust toe te passen. Deze sessie is tevens als bescherming voor het diepere werk wat nog volgt.

De tweede sessie zijn we op reis gegaan naar mijn innerlijk kind. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vantevoren dacht oh jee, wat nou als ik niks zie? Maar tijdens de sessie kwam er direct een beeld bij me op, en ben ik echt helemaal in dit moment uit mijn vroegere leven terechtgekomen, als het ware kon ik evenveel in het daar zijn als in het nu. Hierdoor kwamen we erachter dat het gevoel van onveiligheid de kern bleek van alle problematiek in mijn verdere leven. Als het ware hebben we beiden onszelf geheeld, mijn innerlijk kind kan weer veilig spelen en genieten, en vult het gat in mijn hart op wat door haar gebrokenheid was ontstaan. We zijn samen weer heel en één, en ik kan haar en daardoor mezelf gelukkig zien. We hebben dit als het ware verzegeld, en een rivier van helende tranen stroomden over mijn wangen. Het is niet allemaal nèt echt, het is gewoon volledig echt!! Niets is ook meer hetzelfde vanaf dat moment. Het stuk waar ik nooit bij kon, de echte ontketening van alle gevoelens, en nu is het naar boven gebracht en is de cirkel rond.

Ik moet zeggen dat de eerste week na een sessie behoorlijk intensief zijn, zowel door de veranderingen in je onderbewustzijn maar ook door de doorvoeringen in het dagelijks leven, en het ervaren van hey, dingen zijn nu echt volledig anders! 
Levenslange vraagstukken houden op te bestaan en nemen plaats voor:
Ik voel me anders, reageer anders, de vervorming gaat eruit en het is wennen aan de nieuwe realiteit, de lichtere betere variant :)

De derde sessie werd opgenomen voor de website van Vivian haar praktijk en hebben we ervoor gekozen om mijn zelfvertrouwen aan te pakken en een boost te geven. Wat een kracht kwam er voor een stuk beklemdheid in plaats!! Over deze sessie zeg ik verder niets.... het filmpje komt binnenkort uit, ik zou zeggen : kijk!

Ik kan vanuit 20+ jaren ervaring als cliënt in verschillende takken van de hulpverlening zeggen, dat wat Vivian op bizar korte tijd heeft bewerkstelligd middels hypnotherapie, op andere manieren en zelfs met jarenlang één en dezelfde therapie, nooit een effect heeft gehad wat ook maar enigszins in de buurt komt van de drastische levensveranderingen die nu plaats vinden. 
Het is geen hard werken en ploeteren, maar samen echt daar komen waar de angel zit en hem verwijderen ipv proberen te bedekken of te verzachten.

Met liefde, Veronica