top of page

Wat is Hypnotherapie?

 

vivian halmans.jpeg

Hypnotherapie is een therapievorm die wordt ingezet tijdens  hypnose. In hypnose maak je gemakkelijker contact met je onderbewustzijn. De plek waar alles wat jij in je leven denkt, ziet, hoort, voelt en ruikt wordt opgeslagen. Je innerlijke criticus, het stemmetje in je hoofd wat zorgt voor piekeren en belemmerende overtuigingen, wordt hiermee omzeilt.

Je reptielenbrein wil dat jij veilig bent, maar is vaak over bezorgt. Het houdt oude beschermende overtuigingen vast, omdat ze ooit.. vaak in je jonge leven bescherming boden, maar niet meer van toepassing zijn in je huidige leven. Dit gebeurt vaak zonder dat jij je daar van bewust bent.

Als je aan hypnose denkt, kan het zijn dat je reptielenbrein je een beeld of gedachte laat zien van toneelhypnose.. Je ziet jezelf al kakelen als een kip of als een plank op 2 stoelen liggen. Dat gaan we dus niet doen!

Hypnotherapie werkt anders.

Je gaat door te luisteren naar mijn stem in  trance. Je kritische denken wordt dan wel omzeilt, maar je bent je totaal bewust van wat er gebeurt. Je kunt met me praten en bent ten alle tijden zelf in controle. Ik breng je in een fijne ontspannen toestand. Het voelt als dagdromen en jij kunt mij alleen de antwoorden geven die goed voelen voor jou.

Ik kan je ook geen dingen laten doen of zeggen die jij niet wilt. Ik kan je geen suggesties geven die niet bij je passen. Die verwerp je vanzelf.

Tijdens de hypnotherapie worden angsten en overtuigingen gevonden en bekeken. Daar worden dan veranderingen in gezet. Je focus ligt tijdens de sessie op je zintuigen. Ze zijn juist heel alert in hypnose.

We worden allemaal vanaf onze geboorte gehypnotiseerd. Je neemt waarden en normen, maar ook gedachten mee van je ouders, je omgeving, school en alle ervaringen die je in je leven opdoet. Ze zijn allemaal opgeslagen in je onderbewustzijn en hebben invloed op alles wat je denkt en doet.

Hypnotherapie is een snelle manier om tot je onderbewustzijn door te dringen en we kunnen, doordat we de kritische stem omzeilen, rechtstreeks positieve veranderingen aanbrengen door middel van suggesties. Je ontdekt deze suggesties ( nieuwe positieve gedachten) meestal zelf, tijdens een sessie.

Zo kunnen ook trauma’s en pijnlijke stukken in je leven een ander gevoel krijgen. Emoties worden zo echt verwerkt en krijgen een plek. Ze verdwijnen niet, maar hinderen je niet meer in je verdere leven. Hiervoor gebruik ik Regressietherapie, ook hier ga je in hypnose. We maken dan gebruik van je herinneringen die opgeslagen liggen in je onderbewustzijn. 

Bijna iedereen kan in hypnose gaan. Het is een snelle en fijne manier om datgene te veranderen, waardoor je nu niet gelukkig kunt zijn.

In het dagelijkse leven ben je ook geregeld in een lichte hypnose. Denk er bijvoorbeeld aan als je een boek leest en daar helemaal in op gaat. Je focus ligt op de tekst en je krijgt op dat moment niet mee wat er om je heen gebeurt. Hetzelfde gebeurt ook wel eens tijdens het auto rijden. Je doet 90% op de automatische piloot en kan wel eens ontdekken dat je “een stuk gemist hebt”. Je gedachten waren even ergens anders en toch heb je alle handelingen gedaan die moesten gebeuren. Je deed ze alleen niet bewust. Deze vorm van hypnose pas ik toe in mijn praktijk.

Op het moment dat je uit de trance komt zal jij je fijn, energiek en uitgerust voelen door de suggesties die ik je geef.

 

N.B. Alle hypnose is zelfhypnose. Er is ook geen gevaar dat je niet meer uit hypnose komt, ook al haal ik je er na de sessie uit, het gebeurt ook altijd vanzelf.

Mijn antwoord op je email kan in je spambox terecht komen. Voeg vivian.fijnleven@gmail.com toe in uw adressenlijst om dit te voorkomen.
Normaal gesproken beantwoord ik je mail dezelfde dag.

Bedankt! Bericht verzonden. Het antwoord kan in de spambox terecht komen. Voeg contact@fijnleven toe om dit te vermijden.

bottom of page