top of page
Ontwerp zonder titel (12).png

Coaching voor hoogsensitieve personen

Hoogsensitiviteit is een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling komt.

Laat ik beginnen met duidelijk te maken dat Hoog sensitiviteit GEEN stoornis is.

De hsper, hoogsensitief persoon,  heeft een gevoeliger zenuwstelsel voor zintuiglijke prikkels en de innerlijke verwerking ervan kost meer tijd en energie dan bij de meeste andere mensen.

 

Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar dit fenomeen.

De Amerikaanse psychologe Elaine Aron heeft de naam geïntroduceerd, al bestaat hoogsensitiviteit al veel langer.

15 tot 20 procent van de bevolking zou hoogsensitief zijn, iets minder dan 1 op de 5 mensen.

Zij zijn in staat om subtiele signalen en prikkels uit hun omgeving op te pikken, waar anderen ( nog ) niets merken.

De hele dag door worden onze zintuigen geprikkeld. Het onderbewuste hoort, ziet, ruikt, proeft en voelt al deze prikkels, maar zorgt ervoor dat deze prikkels terug gebracht worden tot ongeveer 5 tot 9 prikkels per seconde die ons bewuste bereiken. Hoogsensitieve mensen hebben deze filter nauwelijks. Als ze een ruimte binnenkomen, zien, ruiken en horen ze alles. Daarnaast voelen ze ook nog alles wat er zich in deze ruimte afspeelt. Is er iemand boos of hangen er spanningen.  Dit zorgt ervoor dat een Hsper snel overprikkeld raakt.

Veel mensen weten niet dat ze hoogsensitief zijn, maar voelen wel dat ze anders zijn.

 

Hoogsensitiviteit is aangeboren en vaak is tenminste 1 van de ouders ook hoogsensitief. De volwassenen hebben vaak hun weg gevonden, al is het met veel vallen en opstaan en ze willen hun kind hiervoor beschermen.

Hoogsenstiviteit kan als een zware last voelen, maar met de juiste hulp is het een mooie gave.

Ik ben gediplomeerd HSP coach en zelf ook HSPer. Ik weet nu hoe ik deze gave kan inzetten en wil hiermee anderen begeleiden naar een Fijn Leven. Hypnotherapie biedt hier een mooie aanvulling, maar is geen must om ook voor jou mooie HSPer een vervuld leven te creëren.

Vermoed je dat jij ook hoogsensitief bent of weet je dit al? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden. Denk je dat jouw kind hoogsensitief is? Kijk dan gerust nog even naar de pagina over HSP kinderen. Heb je vragen? Ook dan kun je vrijblijvend contact met mij opnemen.

Door op deze tekst te klikken ga je naar de pagina waar je zelf een test kunt invullen om erachter te komen of je hoogsensitief bent.

Bel of app naar : 0611147149 of stuur een email naar CONTACT@FIJNLEVEN.COM

bottom of page