top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

Wakker!


WAKKER


We leven in een vreemde, bijzondere tijd van lockdowns en intelligente lockdowns. Wij mensen zijn gewoontedieren, dus deze grote verandering zorgt voor groot aanpassingsvermogen en dat loop niet altijd even soepel.

We leven voor 95% van de dag op de automatische piloot. We moeten dus weer gaan nadenken bij ongeveer elke stap die we zetten. Het betekent voor ons brein dat de wereld niet veilig is, dat de ander niet veilig is voor jou! Dat kan resulteren in angst en paniek.


Maar wat als de wereld je hiermee verteld dat je wakker mag worden?


Automatische piloot uit en elk moment van de dag bewust ervaren. De wereld zegt STOP! Wandel en kijk!


De natuur wordt wakker en als je niet oplet heb je de bloesem dit jaar weer gemist. Ik geef je bloemen, frisse lenteblaadjes en geurend gras. Wordt wakker en kijk naar de hemelsblauwe lucht. Voel hoe ik je verwarm, hoe ik mijn bomen heb wakker gemaakt om zuurstof voor jou te produceren. Haal adem en rust lief mens.


WAKKER


Laat je ogen nog even dicht als je wakker wordt.

· Haal bewust adem… je leeft!

· Voel de warmte van je dekens.

· Hoor de vogels.

· Laat het zonlicht door je gesloten oogleden binnen komen.

· Zie het kleurenspel wat daardoor ontstaat met je ogen dicht.

· Sta stil bij waar je dankbaar voor bent.

· Wees lief voor jezelf vandaag.

· Voel rust in plaats van angst.

· Voel het leven.


En open dan pas je ogen.

Zie dan hoe veilig je bent, ook nu, want je houdt afstand, zelfs van de mensen die je nu zo graag een knuffel zou willen geven.

Het komt goed, heb vertrouwen! De wereld wordt wakker. Mensen worden bewust van hoe het anders kan en de wereld lacht naar jou. Kijk eens hoe mooi ik bent roept de wereld, kijk bewust. En kijk dan naar jezelf, jij uniek mooi wezen. Je mag deelnemen aan de wereld, jij BENT de wereld.


Goedemorgen, je bent wakker!
71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page