top of page
44083828_1616927958411149_34174200075780

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de eerste sessie, die tevens de langste is, ga ik je vragen stellen om zo goed in kaart te brengen wat je hulpvraag is en hoe ik die moet gaan aanpakken.

Daarna breng ik je kort in hypnose. Er wordt nog geen therapie ingezet. Het gaat er om dat jij voelt hoe het is om in trance te worden gebracht en dat ik kan ontdekken welke vorm van in hypnose brengen bij jou past.

Tijdens de tweede sessie breng ik je, met jouw toestemming, in hypnose en starten we de therapie. Ik leer je tijdens de hypnose ook zelfhypnose toepassen. Op deze manier kun jij jezelf hypnotiseren om nog sneller resultaat te boeken. Dit betekent vaak dat ik je een opdracht mee geef om thuis mee te oefenen.

Het ligt een beetje aan het probleem waar je mee worstelt, hoe vaak de hypnotherapie nodig is.

Je kunt ervan uit gaan dat er tussen de 4 en 10 sessies nodig zijn om de eventuele trauma’s of belemmerende overtuigingen en bijbehorende emoties “op te ruimen” en te vervangen door positieve, nieuwe gedachten. Zoals ik al eerder aangaf, zorg ik ervoor dat je fit, energiek en uitgerust uit de hypnose komt.

Je komt elke week terug en een maand na de laatste sessie, is er een terugkom moment. Op dat moment kunnen we samen kijken hoe het met je gaat en of er nog een sessie nodig is.

 

Na de eerste sessie stel ik de therapie samen. Deze kan uit een van de volgende therapievormen bestaan of een combinatie hiervan.

* Therapeutisch gesprek

* Coach gesprek

* Suggestietherapie

* Regressietherapie

* RET: Rationeel Emotieve Therapie

* Zelfhypnose

* Ontspanningstechnieken

* Ademhalingstechnieken

* Meditatie

Korte uitleg therapievormen:

Therapeutisch gesprek:

Deze therapievorm gebruik ik vaak bij rouwverwerking na het verlies van een dierbare of bijvoorbeeld een miskraam.

Coach gesprek:

Tijdens een coachgesprek werken we niet met hypnose. Je “loopt” tegen een probleem aan ( Je hulpvraag). We onderzoeken wat het probleem is en wat mogelijke valkuilen en oplossingen zijn. Dan wordt er een plan gemaakt en veranderingen die bij jou passen worden ingezet. Ik begeleid je dan nog een tijdje in het proces dat nodig is om de veranderingen vast te houden en te verankeren in je onderbewustzijn.

Suggestietherapie:

Nadat je in een lichte trance bent gebracht, worden er positieve suggesties verankert in je onderbewustzijn, waardoor je een positievere kijk op je probleem krijgt en je verlost wordt van schuldgevoel, verdriet, of een traumatische gebeurtenis die je belemmert om te kunnen genieten of vooruit te komen in je leven.

Regressietherapie:

In je onderbewustzijn wordt alles wat er tijdens je leven gebeurt opgeslagen en bewaard. Je kritische en beschermende denken, laat je niet alles zien, waardoor sommige problemen die in je jeugd of al in de baarmoeder ontstaan zijn, niet tot je bewustzijn doordringen. Met Regressietherapie, omzeilen we het bewuste en kom je in hypnose wel op deze plek. De therapie bestaat dan uit het opnieuw bekijken van deze gebeurtenissen en ze een plekje geven, waar ze je niet meer hinderen. Het is een doeltreffende methode om het verleden te herbeleven en te verwerken. De knelpunten in het heden vinden hun oorsprong in het verleden. Tijdens de regressietherapie maken met contact met het verleden. Deze traumatische ervaringen van vroeger zijn vaak onderdrukt of niet genoeg verwerkt en worden opnieuw opgeroepen door zwakkere, vergelijkbare ervaringen.

Bij trauma’s denken we vaak aan heftige gebeurtenissen, maar het komt veel vaker voor dan je denkt, dat er iets in je verleden gebeurd is, wat jij je nu misschien niet meer herinnert, maar waardoor je als kind een bepaalde beslissing nam en deze beslissing ook nu nog steeds invloed heeft op hoe jij ergens op reageert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een persoon die jou als klein kind vertelde dat je stom was, niet goed genoeg was of lelijk. Je onderbewustzijn besloot toen dat diegene gelijk had, of je ontwikkelde een enorm perfectionisme of vluchtgedrag. Dit zou kunnen verklaren, waarom je nog steeds goedkeuring van ander mensen nodig hebt, nu je volwassen bent.

Door deze ervaringen goed door te werken tijdens de sessies, kunnen ze verwerkt worden. Je klachten en problemen zullen verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

RET: Rationele Emotieve Therapie

De RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Dat houdt in dat je effectiever wordt, door je gedachten (' je ratio') te veranderen.

Zelfhypnose:

Zelfhypnose wordt bij de meeste sessies toegepast. Ik leer je tijdens de hypnose om je zelf te hypnotiseren. We spreken in hypnose af dat je bijvoorbeeld je arm maar hoeft te strekken om weer in een goed gevoel terecht te komen. Thuis kun je deze zelfhypnose suggestie dan toepassen als het nodig is. Het komt geregeld voor dat ik je een geluidsfragment meegeef, waarop ik een zelfhypnose instructie heb ingesproken. Dit helpt je onderbewustzijn om de veranderingen te verankeren in je denken.

Ontspanningstechnieken:

Vind je het moeilijk om te ontspannen en voel jij je vaak gespannen of onzeker, dan kunnen ontspanningstechnieken helpen om je weer naar het hier en nu te brengen. Je leert hierbij actief je spieren te ontspannen, waardoor stress vermindert en energie kan opladen.

Ademhalingstechnieken:

Je ademhaling reageert op elke emotie. Als die emotie lang bij je blijft kan dat voor onrust en zelfs lichamelijke klanten zorgen. Het goede nieuws is dat je door een aantal simpele, bewuste ademhalingstechnieken, elke emotie de baas kunt worden. En ervoor zorgt dat er genoeg zuurstof naar je vitale organen stroomt.

 

Meditatie:

Bij meditatie wordt er al snel gedacht aan een ingewikkelde lotushouding en je gedachten uit schakelen. Niets in minder waar. Meditatie kan op heel veel manieren. Het gaat erom dat je geen waarde hecht aan je gedachten. Je lichaam kan ontspannen en je energie kan opladen. Dit kan op elk moment van de dag. Op elke plek… We gaan op zoek naar de meditatie die bij jou past. Dat kan doormiddel van  muziek, geleide meditaties of door te wandelen. Mediteren kan ook al door te gaan mijmeren of dagdromen. Het belangrijkste is dat er een manier gevonden wordt waar jij je heel goed bij voelt.

bottom of page