top of page
  • Vivian Halmans Life Coach Fijn Leven

Waar een Wil is..............


WAAR EEN WIL IS.............

In mijn praktijk, maar ook tijdens lezingen en in het gewone leven, kom ik geregeld mensen tegen die me aanspreken over mijn wilskracht, doorzettingsvermogen.

" Je hebt zoveel tegenslagen gehad". Je bent zo ontzettend ziek geweest en nu loop je nog met een pacemaker in je hoofd die je beperkt". "Je blijft altijd vrolijk, positief en stapt elke uitdaging vol kracht tegemoet".

Het doet me goed dat mensen weten dat het me niet komt aanwaaien, maar dat ik daar hard mijn best voor doe.

Tegelijkertijd ben ik gezegend met positieve genen. Een gedeelte zeker van mijn lieve moeder. Zij coacht op haar manier altijd weer mensen die ze lief heeft. Met haar lieve en positieve wijsheden.

Maar ook mijn levenspad heeft me de nodige lessen geleerd.

Je hebt altijd een keuze denk ik... De keuze om op te geven of bij de pakken neer te gaan zitten. Wat je waarschijnlijk niet veel verder helpt. Al ben ik er van overtuigd dat je wel af en toe dat gevoel moet toelaten. Anders ren je weg van jezelf.

Ik kies er meestal voor om na de eerste emotie te gaan zoeken naar een oplossing. Ik bewijs dan vooral aan mezelf dat ik een les geleerd heb en me niet zomaar laat tegenhouden.

Mijn gedachte is: " je onbewuste krijgt negatieve informatie en reageert daarop met een gevoel. Maar je bewuste maakt er een drama film van". Dat laatste heb je dus zelf in de hand. Daar zit dan de keuze en wilskracht.

Als je ondanks tegenslag iets positiefs kunt vinden, dan kun je verder bouwen en ben je een rijk mens. Als je daar iets mee doet, kom je weer uit op wilskracht!

Dit kun je trainen....Jaaaaaaa oefenen zul je :)

Die wilskracht, die power heeft iedereen in zich. Je kreeg het al mee vanaf je geboorte.

Denk maar even na.....................................................................................Niets??

Ik zal je helpen herinneren.

Ga even terug naar het begin van je leven.......

Toen je nog heel klein was, kwam er een moment in je leven dat je op je eigen beentjes ging staan... je eerste stapjes zette. Om daarna weer op je bibs te ploffen.

Heb jij leren lopen??

DAT was pure wilskracht!


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wakker!

bottom of page