top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

Als het leven moeilijk is….


Als het leven moeilijk is….

Leuk hoor allemaal die positieve quotes en affirmaties met al hun wijze lessen, maar als jij niet lekker in je vel zit dan helpen ze je irritatie level waarschijnlijk alleen maar te stijgen. Ze helpen vooral als je je goed of redelijk voelt, dan zetten ze je aan tot actie of maken je bewust van nog meer positiviteit. En juist dan heb je iets nodig wat je de berg weer op laat klimmen.

Maar nu zit je daar beneden in die put, je ziet nauwelijks daglicht en al helemaal geen klavertjes vier. En weet je… dat is okay!


Je gaat ze wel weer zien, het is net als dat licht aan het eind van de tunnel. Je weet dat het er is, maar je hebt geen idee hoe lang je nog in deze tunnel zit en hoe je het vol moet houden.

Voordat deze positieve hulpmiddelen je weer gaan helpen zal je eerst moeten weten wat je zo down maakt. Vaak weet je dat wel, maar soms ook niet. Ga eens even zitten in de put, haal eens diep adem en dan nog een paar keer. Huil als het zo voelt, schreeuw om die negatieve energie uit je lichaam te laten als je voelt dat het helpt. Sta stil bij je pijn, je verdriet of frustratie. VOEL! Voel waar deze in je lichaam zit. Ga er dan met je aandacht naar toe. Kom uit je hoofd, waar dat duiveltje te keer gaat met allerlei zelfbedachte scenario’s, die het allemaal nog erger maken.


Ga terug naar je gevoel, hoe moeilijk of eng het ook is en neem waar. Dit is je emotie geef eraan toe. En als je dan helemaal in dat gevoel zit, dan is er geen plek voor die piekerende stem die de emotie alleen maar versterkt. Want dat is wat er gebeurt. Je voelt een emotie en gaat daar allerlei gedachten aan koppelen, waardoor die emotie blijft bestaan en gevoed wordt. De emotie zelf gaat binnen enkele minuten weer weg als jij het toelaat.


En dan zakt die emotie, je zucht eens diep en beseft dat je ook deze emotie weer overleefd hebt. Je hebt zelfs de controle gepakt en jezelf niet laten verdwalen in enge gedachten door die emotie.


Je omarmt dat het pijn doet daar binnen, maar laat die pijn niet je leven regeren. Je staat op in die put en zoekt de zon. Misschien herinner je je nu een positieve quote en krijgt weer hoop. Want net als huilen, schreeuwen, lachen en schateren duurt geen enkele emotie eeuwig. Ook jij komt weer in het licht te staan en plaatst misschien zelf weer quotes of affirmaties op sociale media.


Maar voor nu mag je het doen met deze ene affirmatie:Ik omarm mijn pijn, het mag er zijn. Elke minuut die voorbij gaat, kom ik dichter bij het licht aan het eind van de tunnel. Omdat ik niet opgeef maar op mezelf kan vertrouwen.❤️

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wakker!

Comments


bottom of page