top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

Mijn blog had vertraging.


Mijn blog heeft een beetje vertraging opgelopen.

Ik ben normaal wel van het strikt en op tijd zijn, maar er gebeurd wel eens iets in je leven waardoor het gewoon niet helemaal lukt zoals je wil. Dat een planning ineens niet meer zo heel belangrijk is voor een tijdje.

Zo gebeurde het nu dat mijn relatie stuk liep. Ook al weet mijn verstand dat het beter is en ik heel blij ben dat we zonder ruzie uit elkaar zijn gegaan, is er toch dat verdriet. En dat verdriet moet gevoeld worden.. Tranen mogen vloeien. Ik mag even vrij nemen van mezelf en op de bank kruipen. De wereld de wereld laten. Hij draait dan ook wel even zonder mij door.

Maar na het verdriet komt ook het gevoel dat er geen oplossing voor was. Waarschijnlijk hebben we onze lessen bij elkaar geleerd en zijn we klaar om verder te gaan. Op weg naar een nieuw stuk in ons leven. Ik voel dankbaarheid voor elke herinnering en dat waren ook veel mooie. Dankbaarheid voor de lessen die ik geleerd heb en dat ik ook nu weer weet waar ik nog aan moet werken.

Met af en toe nog waterige oogjes, van die zware regenbui in mijn hart, breekt er ook elke dag wat vaker een lach door en net als het zonnetje buiten heeft het even tijd nodig voordat het de wolken verdrijft en vol mag gaan stralen en onze harten weer mag verwarmen.

Soms neemt het leven ineens een andere wending. Komt er een bocht op je weg die je niet had gezien of niet wilde zien. Of sta je op een splitsing en moet je een keuze maken over welke weg je nu kiest.

Maar zoals dat altijd gaat is er naast dat afscheid ook weer iets nieuws wat op je pad komt.

Gisteren verzorgde ik een meditatieavond en werd ik gevraagd of ik dit voor vast wilde gaan doen. Er zijn altijd weer mooie nieuwe kansen en daar hou ik me aan vast. Ik vervolg mijn weg en ben ook voorzichtig weer nieuwsgierig naar waar ik naar toe ga.

Een nieuwe lente staat vaak symbool voor een nieuw begin. Maar je moet zelf zorgen dat je ze ziet, herkend en dan vooral ook pakt.

Een diepe zucht en dan adem ik weer even heel diep. Ik ga ervoor! Ik vervolg mijn weg naar een Fijn Leven.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wakker!

bottom of page