top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

Stop de stemmetjes in je hoofd!


Wat gebeurd er toch allemaal in mijn hoofd?

Heb jij deze gedachte ook wel eens, of misschien wel heel vaak, tussen al die duizenden gedachten die dagelijks door je hoofd vliegen?

Of merk je nu het vakantie tijd is dat het allemaal ineens veel rustiger in je hoofd wordt en besef je nu pas hoe vaak je heen en weer wordt geslingerd door je gedachten?

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat er 2 wezentjes in ons hoofd zitten die ja en nee tegen elkaar roepen en voortdurend aan het kibbelen zijn of je nu wel of niet die keuze moet maken . Of je ja kunt zeggen tegen wat je wil of toch maar alles moet laten zoals het nu is. En je wel afwacht tot die 2 in je hoofd het erover eens zijn wat jij het beste kunt doen.

De ruis wordt dan zo onduidelijk dat we op een gegeven moment gek worden en er niet meer over na willen denken. Dat houd dan meestal wel een paar minuten stand, totdat het welles nietes spelletje weer begint.

Je bewuste en onbewuste brein hebben de hele dag de tijd om je zo tot een beslissing te dwingen. Ze weten het immers allebei het beste en willen je overtuigen.

Het ene stemmetje verteld je wat je hart wil dat je doet, terwijl het andere stemmetje je koste wat het kost tegen alle gevaren die je maar kunt bedenken wil beschermen.

Moeilijk dus!

Je onbewust brein wil eigenlijk maar 1 ding. Het wil dat je leeft en doet wat je het allerliefste wil doen.

Terwijl je bewuste brein rekening houd met alles wat je aangeleerd is.

Je hele leven lang bemoeien zich andere mensen met jouw leven. Maar je maakt ook situaties mee die je behalve normen en waarden ook angsten leert. Of het nu een persoonlijke ervaring is of je hebt het gehoord of op tv gezien.

Neem nu als voorbeeld een vakantie met vliegreis.

Je wil heel graag de wereld zien, andere culturen leren kennen, proeven van zon, zee en strand met een lekkere cocktail in je hand. Dit wil je hart, het eerste stemmetje.

Je voelt het enthousiasme en je hart gaat er heerlijk sneller door kloppen.

Maar dan schiet je hart door en klopt niet meer lekker maar gaat als een razende te keer. Nu komt je ratio, het tweede stemmetje aan het woord.

Want, wat kan er allemaal mis gaan? De cabine zit vol met schreeuwende mensen, je koffers kunnen zoek raken, de piloot is misschien helemaal niet de beste die ze daar hebben. Er kan hevige turbulentie zijn of in het ergste geval stort dat zware ding naar beneden.

Zo, nu ben je nog niet eens op je vakantiebestemming en de gevaren schieten pijlsnel door je hoofd. Dat is dan alleen nog maar de vlucht, je kunt zelf wel invullen wat er allemaal nog kan mis gaan als je dan toch veilig geland bent.

Maar hoe groot is die kans eigenlijk dat dit allemaal gaat gebeuren? Er vliegen duizenden mensen elke dag van de ene bestemming naar de andere zonder dat er ook maar iets mis gaat. Ze krijgen netjes hun bagage en de piloten zijn allemaal goed getrainde mensen met vaak veel ervaring.

Hoeveel van je angsten komen normaal gesproken uit? En hoeveel gaat er eigenlijk goed op een dag?

Soms is het nodig om naar dat waarschuwende stemmetje te luisteren. Maar voordat je die beslissing neemt, is het goed als je eerst weer even de controle over je gedachten terug neemt. Zodat je een beslissing kan nemen die uit je hart komt, zonder gefantaseerde scenario’s.

Neem de controle terug en Stop de stemmetjes in je Hoofd!

Lees en leer uit het gratis E BOOK: STOP DE STEMMETJES IN JE HOOFD.

Je vind het E Book onder deze link: STOP DE STEMMETJES IN JE HOOFD.

Wil je graag meer waardevolle informatie d.m.v. E Books, meditatie links, blogs en een enkele nieuwsbrief in je mailbox? Schrijf je dan in via onderstaande link. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. Je ontvangt dan vandaag nog dit E Book in je mailbox.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page