top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

Ga jij " plankgas" je werkritme in?


Ja hoera! we mogen weer aan het werk!

Ik hoop dat je genoten hebt van je vakantie of misschien nog steeds aan het genieten bent.

Ik heb dit jaar mijn vakantie overgeslagen. Om de simpele reden: “ There is no vacation when you are building your dream” .

Doe ik dus niet meer!

Begrijp me niet verkeerd. Ik geniet van elke dag werken. Ik sta elke dag op met een gevoel van : “ik mag weer!” Ik verkeer in de luxe positie dat ik weer KAN werken. Na jarenlang gesloopt door mijn ziekte thuis op de bank te hebben gezeten, is werken voor mij wat voor de meesten van jullie vakantie is.

Maar toch, de boog kan niet 365 dagen per jaar gespannen staan.

Dat merkte ik dan ook aan mijn inspiratie en concentratie. Het stotterde en haperde.

Op een gegeven moment was het net alsof ik op de reserve stand van mijn benzinetank nog even naar Spanje wilde rijden. Dus besluit ik toch dat ik volgend jaar echt 3 weken het boek even dichtgooi. Maar ook nu heb ik een paar grote kruisen in mijn agenda gezet zodat ik toch nog kan opladen.

Ik vergelijk ons menselijk lichaam daarom in mijn coachsessies ook vaak met een gsm.

We begrijpen heel goed dat je alleen maar een langere tijd van je gsm gebruik kunt maken als hij lang genoeg aan het “ infuus” heeft gehangen tot dat er in het schermpje staat … 100% opgeladen.

Gek genoeg denken wij dat we, ik betrap me er zelf ook nog wel eens op, weer helemaal opgeladen zijn als we na uren intensief werken even 5 minuten pauze pakken.

JA HALLO! Maar zo werkt het met je gsm niet en ook niet met je eigen lichaam.

We kunnen nu eenmaal niet lang heel erg geconcentreerd bezig zijn. Zeker niet als je niet helemaal gezond bent, maar ook niet als je de fitste mens op aarde bent. We hebben maar een bepaalde voorraad energie.

Na de vakantie denken we dat we er weer vol tegen aan kunnen.

3 weken vakantie en daarna 49 weken plankgas met het weekend en af en toe een vrije dag om weer op te laden!

Hmmm, ik verras mezelf ook nog wel eens met de teksten die ik schrijf en dit is dan ook zo een momentje..

Dat gaat niet lukken hoor!

Elke dag heb je rustpauzes nodig. Al zijn het maar korte breaks, die je goed benut. En daar schort het nog wel eens aan. Je lichaam hangt op een gegeven moment wel de rode vlag uit en dan willen we best even stoppen met het werk waar we mee bezig zijn. Maar dan gaan we vervolgens massaal even wat anders doen. Boodschappen, emails checken, je agenda even na lopen of een wasje draaien.

Herken je je hier in?

Trap even op de rem… en lees mijn E book: Ga jij “ plankgas” je werkritme in?

http://www.fijnleven.com/gratis-e-books-en-tips

Of je kijkt even onder het kopje E books en Tips op deze pagina. Daar vind je nog meer gratis E Books.

Dan hoef je het daarna alleen maar in de praktijk te brengen zodat je volgend jaar ook echt opgeladen aan je vakantie kunt beginnen.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wakker!

bottom of page