top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

Relax & Reload


Relax & Reload.

Jullie weten misschien wel dat ik een enorme fan ben van ons brein. Mijn grootste vraag blijft toch altijd hoe is zoiets geweldigs ooit tot stand gekomen.

Wij mensen zijn toch behoorlijk slimme wezens, vinden de ene na de andere gadget uit om nog sneller, slimmer, beter te kunnen functioneren in ons leven.

Maar dat brein.. Die hersenen!

Een systeem waarin 1.5 miljard neuronen, zenuwen verbindingen aanleggen, waardoor wij kunnen denken, zien, voelen, ruiken, handelen. En die computer daarboven die verouderd nauwelijks. Ik mag blij zijn als mijn laptop of mijn gsm na een paar jaar nog werkt. Als ik netjes de nieuwste updates installeer, hem niet helemaal vol stop met programma’s en zorg dat de batterij niet de hele tijd aangesloten is.

Dat weten we en we handelen ernaar als we tenminste een beetje zuinig zijn op deze spullen.

Maar hoe zuinig ben jij op je eigen computer? We vinden het eigenlijk heel erg gewoon dat het allemaal werkt. We weten niet beter als dat de hersenen gewoon hun ding doen. Totdat we vage klachten of serieuze klachten krijgen. Maar dan is het al wat aan de late kant.

Ze vragen niet veel onze hersenen.

Ze hebben graag dat je gezond eet, maar wat ze echt belangrijk vinden is af en toe een beetje rust. Om op te laden. Denk jij misschien dat ze daar ‘s nachts tijd genoeg voor hebben, dan heb je het mis!

Tijdens de REM slaap zijn ze bijvoorbeeld heel druk met al jouw indrukken van die dag te verwerken. Als jij slaapt dan wordt gezorgd dat je huid hersteld, maar ook je ingewanden gaan dan extra hard aan het werk zodat jij weer fris en uitgerust op kan staan.

Wil jij je hersenen een handje helpen en jezelf daar een groot plezier mee doen, dan weet je dat je elke dag een aantal momenten moet inplannen ..Relax & Reload.. ontspannen en opladen.

We hebben helaas geen metertje waarbij we kunnen aflezen hoeveel energie we nog hebben zoals bij je gsm. Toch, als je je lichaam kent, dan herken je de signalen dat je energie niveau te ver aan t zakken is. Wees dan verstandig en luister naar wat je computer je verteld.

Elke dag is ontspanning een must, van levensbelang om goed te kunnen functioneren.

Tijdens de Feel good Fall challenge, waarbij we 12 dagen lang elke dag 1 foto maken, merk ik aan de reacties wat het met de mensen doet. Het zijn maar 10 minuten, waarbij je ontspant, om je heen kijkt en op het knopje drukt. Gedurende de hele dag worden er foto’s geplaatst en ook dat zijn weer van die mooie rust momentjes, als je kijkt naar hoe de anderen dat stukje ontspanning hebben ingevuld.

In januari start er een nieuwe Feel good challenge. Deze keer draait het om de winter. Wil jij je nu alvast inschrijven voor deze gratis Feel good Winter challenge dan kan dat door op onderstaande link te klikken.

http://www.fijnleven.com/warm-winter-challenge

Relax & Reload, je hersenen zijn je dankbaar!

Wat doe jij voor je hersenen? Deel het met ons onder dit blog of op facebook onder het bericht.

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page