top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

De goede oude tijd.


De laatste weken van het jaar.

Klopt het dat er minder minuten in een uur zitten, dat er minder dagen in de week zijn of is het toch dat ik ouder wordt dat de tijd lijkt te vliegen?

Tijd, iets waar we altijd genoeg van denken te hebben of zelfs meer dan dat er werkelijk is. We leven van afspraak naar afspraak en worden er weekplanners in gevuld bij heel veel gezinnen. We proppen het vol met alles wat we “moeten”.

In wat voor een tijd leven we eigenlijk? Hoe ging dat vroeger?

Vroeger bleef de vrouw thuis, zorgde voor de kinderen en eten op tafel. Waren er geen wasmachines en winkelketens. Kinderen wisten nog waar het eten echt vandaan kwam doordat je je eigen voedsel verbouwde en het kwam dus niet uit een plastic doosjes van de supermarkt.

Ze naaiden hun eigen kleding en sokken werden gestopt. Toch hoorde je toen niet van Burn out.

Was het dan toch die goede oude tijd?

We vragen veel van ons lichaam en rennen maar door. Ik ben nog aan het herstellen van een behoorlijke griep. Niet zo eentje waar je snotterend mee door blijft gaan , nee het is er zo één die je gewoon plat slaat. Ik ben niet het type van zeuren en klagen maar deze heeft me toch even goed in zijn greep.

Ik moet ook heel veel van mezelf! De Feel good Winter challenge komt eraan en dat is nogal wat werk. Heel leuk werk hoor. Maar daar heb je wel wat tijd voor nodig en vooral energie. Daarnaast zijn er natuurlijk nog mijn coachings, studies, een Meet-Up en Event in Januari, het Lifestyle Q-Flow E-zine waar ik samen met een andere coach aan werk. (Je kunt dit Ezine binnenkort bekijken. Like nu de pagina alvast zodat je niets mist van alle leuke en leerzame challenges en inspiratie die je hier vind.) En dat zijn dan alleen nog de zakelijke to do's!

En dan klopt die griep dus aan.

Mijn afspraken worden allemaal verzet en ineens heb ik tijd over. En dat is onwennig. Het maakt ook onrustig als je hoofd behalve vol watten ook nog vol zit met die to do lijst.

Toch is het een kwestie van eigen schuld denk ik nu. Als ik meer rust had genomen. Meer tijd voor Relax & Reload zoals ik in mijn blog vorige maand schreef, dan had deze griep vast niet zo een grip op mij gehad.

En dus ga ik braaf de bank op. Knutsel ik een kerstkaart en kijk ik kerstfilms. Opeens is het niet zo erg meer deze rust. Ik merk dat het mijn lichaam goed doet.

Ik leef in de luxe van deze goede nieuwe tijd.

Waar hoestdrankjes voor handen zijn en facebooktips van mijn volgers hoe ik het beste deze griep te boven kom. De wasmachine draait en ik heb geen 7,8 of nog meer kinderen te verzorgen zoals dat “vroeger” was.

Het is lekker warm onder de deken, in mijn handen een kop thee met honing en ik merk dat ik er zelfs van kan genieten dat er even niets moet.

Als ik nu als goed voornemen eens wat eerder mijn rust neem en de tijd die voorhanden is minder vol prop, dan kan ik in 2017 nog meer genieten van alles wat ik mag doen. Ik zeg volmondig ja tegen dit voornemen en start gelijk vandaag. Waarom zou ik wachten tot 1 Januari. Hoe eerder ik begin hoe sneller er resultaat te voelen zal zijn in mijn eigen lichaam en energielevel.

Wat is jouw voornemen voor 2017?

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page