top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

Wil je het wel of wil je het niet?


Dat is de vraag die ik jou wil stellen in dit blog! Een nieuw jaar is voor velen het moment om te overdenken wat er anders moet dit jaar. Of het nu goede voornemens zijn of dat je de goede voornemens van vorig jaar nog een keer oppakt ( smile). Bijna iedereen heeft wel een doel, een verwachting of een verlangen. Het lastige van deze voornemens is dat je vaak vol enthousiasme start om het na een maand weer te laten liggen. Een voornemen of een doel is een verandering. Ons onderbewustzijn houd niet zo van veranderingen. Het is een gewoonte beestje dat het liefst wil dat alles blijft zoals het is. Het weet precies hoe het dan op jou moet reageren. Je hebt het immers al een lange tijd zo gewild. Of toch niet?

Allereerst wil ik je vertellen dat een verandering ongeveer 66 dagen nodig heeft om verankerd te raken. 66 dagen om weer een gewoonte te worden. Dat werkt zo, als je het ook met een vaste regelmaat gaat toepassen en niet in je oude gedrag terug valt.

De enige keer dat het sneller gaat is als er een soort van trauma aan vooraf gaat.. Je bent bijvoorbeeld heel erg geschrokken van een bepaald gedrag en wil dat nooit meer meemaken. Dan kan het heel snel gaan dat je onderbewuste het oppikt. Verder is volhouden en oefenen dus de enige manier waarop een verandering werkt. Nog een tip: Je onderbewuste begrijpt het woordje NIET en GEEN niet! Ik ben ervan overtuigd geraakt dat het universum jou geeft wat je vraagt, mits je consequent bent in wat je wil! Je hoeft hier niet in te geloven, dit is mijn waarheid en hoeft niet de jouwe te zijn. Toch… als je even bij jezelf te raden gaat. Hoe spreek jij je wens uit? Noem je vooral op wat je NIET meer wil? Of zeg je wat je WEL wil? Een voorbeeld, Je gaat al aantal jaren met tegenzin naar je werk. En besluit nu dat het anders moet. Ga jij dan door het leven met de zin: " Ik wil dit werk niet meer en ik wil deze uren niet meer werken, ik wil die collega’s niet langer om me heen?" Dan vertel je dus niet wat je WEL wil en zal het universum of je eigen onderbewustzijn geen veranderingen in je leven toe laten. Daarnaast geef je een negatieve reactie op jouw situatie. Hoe anders klinkt het als jij tegen jezelf en anderen verteld dat je vanaf nu op zoek gaat naar een leuke baan, met leuke collega’s! Een baan waar je veel tijd bij overhoudt voor je gezin of je hobby. En waar je fluitend naar toe gaat iedere ochtend. Geef jij jezelf daar misschien al gelijk een goed gevoel mee? En wordt het zo niet veel gemakkelijker om op zoek te gaan naar wat WEL bij je past? Woorden of affirmaties, ( de positieve zinnetjes die je elke dag herhaald) werken alleen als je je gevoel er ook in legt. Het moet zoals we dat noemen congruent zijn met wat je zegt. Als iemand je verteld dat hij je ontzettend aardig vind, maar je leest aan zijn gezicht of aan zijn houding dat dit niet zo is! Zul je hem niet geloven. Werk op deze manier ook met je eigen toekomst. Voel wat je zegt en handel naar wat je zegt.

De vraag is dus voor je doel van dit jaar. Wil je het WEL of wil je het NIET?

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wakker!

bottom of page