top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

Flikker op herfst! 11 tips om de tijd tot de zomer door te komen.


Herfst.

Voor de ene mens is dat genieten, de warme kleren mogen weer uit de kast, ze krijgen letterlijk een frisse neus als ze buiten aan de wandel gaan en het huis wordt gezellig en knus gemaakt.

Voor de andere mens is dit een ander verhaal.

De bladeren vallen. Ze komen liever niet meer buiten omdat het koud en nat is. En zien er tegen op dat het sneller donker wordt en blijven het liefste in bed liggen tot de lente zich weer laat zien.

Daarom vandaag een aantal tips om de herfst te omarmen.

1. Koude neus of niet.. ga naar buiten! Al is het maar 10 minuten, straks is de warmte van je huis een extra genietmomentje. Kijk eens goed om je heen, ja ook als het regent, met je neus naar beneden mis je heel veel moois. Zie je de regen blaasjes maken op het asfalt? Doe een wens! Bekijk de bladeren en tel eens hoeveel verschillende kleuren je ziet!

Snuif de zuurstof lekker op. Laat het diep in je buik landen en voel hoe je brein helder wordt. 10 minuten wandelen brengt je hersenhelften meer in balans en dat helpt weer bij stress of een depressief gevoel.

2. Haal het kind in je naar boven. Spring in een plas water of dans in de regen. Loop eens met je blote voeten op de frisse, misschien natte ondergrond. Verzamel bladeren, nootjes, eikels, bessen, stenen en stokken. Maak er een mooi herfststuk van.

3.Wees creatief! Ben je van jezelf niet heel creatief aangelegd, kijk dan eens op pinterest of instagram en maak na wat je daar ziet. Boek een workshop en laat je hierbij helpen.

4. Zoek een hobby, ga schilderen of breien. Doe iets waar je blij van wordt in de maanden dat je binnen zit en de avonden langer lijken dan in de zomer.

5. Haal je tuin naar binnen door iets voor de vogels op te hangen, schuif de gordijnen open in plaats van dicht en maak je huis zo groter.

6. Volg een serie, neem de afleveringen op of zoek ze op netflix. Kruip lekker in je huispak of onder een deken en laat het buiten maar regenen en stormen.

7. Spreek af en met die vriend of vriendin die je al een tijd niet meer gezien hebt. Klets lekker bij, naast een vuurkorf of in een leuke kroeg.

8. Verander je interieur! Maak of koop iets waar je huis een warm thuis door wordt. Kaarsjes, kussens een mooie tekst. Winkels liggen nu vol met inspiratie voor elke beurs.

9. Hou je van koken of bakken? Zoek dan eens naar lekkere recepten, probeer iets nieuws.

10. Maak plannen voor de zomer. Zoek al een mooie reisbestemming uit, of start met dagdromen. De zomer komt heus weer terug.

11. En als het niet alleen lukt en je voelt je futloos of depressief, blijf er dan niet in je eentje mee worstelen. Zoek dat familielid of die vriend of vriendin op die altijd vrolijk is. Iemand die naar je luistert en je door deze periode heen trekt. Of je maakt een afspraak met de Geluksregisseur die je mee helpt zoeken naar oplossingen en je deze tijd helpt te overbruggen.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page