top of page
  • Vivian Halmans, hypnotherapeut

Als je leven weer kleur krijgt.


1 mei vandaag, hoewel ik van alle seizoenen hou ben ik toch de grootste fan van mei.

Ik vind het altijd weer wonderbaarlijk hoe de natuur ontwaakt. De rustperiode wordt afgesloten en de groei is zichtbaar. In mei word ik steeds vaker wakker door zingende vogels dan door het geluid van mijn wekker. De wereld krijgt weer kleur. Bloemen, in de meest uiteenlopende kleuren, komen uit hun knoppen en draaien zich naar de zon. Deze laat zich ook steeds vaker zien en op de meeste dagen in mei ook steeds beter voelen. Ik wil naar buiten om mijn zintuigen te prikkelen. En met mij vele anderen. Mensen lachen ook meer en er wordt druk in tuinen gewerkt om het onkruid van het kruid te scheiden.

Het voelt soms als een nieuw begin als je de jonge lammetjes in de wei ziet springen. Steeds vaker zie je jonge dieren zoals vogels, vlinders, kalfjes en noem maar op.

Maar ook voor ons kan het een nieuw begin zijn. We komen in de lente vaak vanzelf meer in beweging, zowel innerlijk als uiterlijk. Zat je in de winter vaak binnen, wilde je het liefst op de bank lekker cocoonen omdat het buiten koud en donker was, nu worden onze dagen weer langer en genieten we van andere dingen. De seizoenen brengen elk een eigen tempo met zich mee.

De lente staat dan ook vaak voor weer in beweging komen. Voor groeien en bloeien. De natuur regelt dat allemaal zelf, wij mensen daarentegen weten vaak niet meer hoe we met de seizoenen mee moeten bewegen.

We vinden veranderingen lastig en staan het hele jaar aan.

In de tijd waarin wij leven is vaak geen ruimte voor rust, voor innerlijke groei waardoor we in de lente weer kunnen bloeien. Terwijl de balans tussen werk en rust zo belangrijk is. We verliezen onszelf in alles wat moet. We dromen van rust en stellen die uit naar de zomervakantie, terwijl het nu eigenlijk al zo hard nodig is.

Dit verhaal is dan ook een moment van bezinning voor jou.

Wat is er belangrijk voor je eigen groei? Krijg je nog insp

iratie en voel je creativiteit in jezelf ontstaan? Ontwaak jij uit je sluimerstand? Of stond je nog steeds aan. Leef je op de automatische piloot zonder te zien wat er nog meer mogelijk is in je leven? Ben je echt gelukkig?

Hoe sta jij nu de 1ste mei in het leven? Hoe kleurrijk is jouw leven? Is het kleurrijk genoeg of mag er wat meer kleur ontstaan?

Door antwoord te geven op deze vragen krijg je een beeld van jouw toekomst.

Want de plantjes die je nu zaait….. kunnen de mooiste bloemen worden, als jij goed voor jezelf gaat zorgen.

Liefs Vivian

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page