top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

TIP 10: HET KIND IN JOU.

Bijgewerkt op: 15 dec. 2019Als je gevoeligheid als kind niet werd erkend of als je te beschermend bent opgegroeid, dan kan hoog-sensitiviteit als iets wat angstig maakt worden ervaren. Je voelde meer dan andere kinderen en werd als anders ervaren. Dan heb je waarschijnlijk nog niet of niet vaak de kracht van hoog-sensitiviteit kunnen ervaren.

Nu je volwassen bent kan het kind in jou nog steeds twijfelen, onzeker zijn, verkeerde keuzes maken, zichzelf wegcijferen, piekeren, weinig zelfvertrouwen hebben, weinig energie hebben, angstig of depressief zijn. Het kan zich uiten in hoofdpijn, pijnlijke gewrichten, en spieren, buikpijn en andere lichamelijke klachten.


Alles wat wij meemaken ligt in onze cellen opgeslagen. Als je als hoog-sensitief kind al veel meemaakt kan dat zo overweldigend zijn dat je bang wordt voor deze gevoelens. Het kind in jou gaat op slot, is waakzaam en het ontbreekt de kracht om zichzelf te zijn en tot een evenwichtige volwassene op te groeien.


De kracht van hoog-sensitiviteit is juist voelen. We zien sneller dan de minder-sensitieve mens of er gevaar dreigt en kunnen ook sneller oplossingen bedenken. Soms weet je al wat het probleem en de oplossing is voordat een ander het zelf door heeft. Juist door niet vanuit het kind naar de situatie te kijken en dus niet uit angst, wordt alles helder.


📌Een oefening die je zelf kan doen is het innerlijk kind omarmen. Ga in gedachten naar jezelf als klein kind. Probeer te achterhalen waarom je angstig was of op een bepaalde manier reageerde toen je klein was en ga het nu als volwassene laten zien dat het een gave heeft, erkend wordt, beschermd en getroost wordt als dat nodig is.

Maak contact met het kind in je, geef het liefde en een plekje in je hart. Elke keer dat je vanuit angst of onzekerheid reageert, maak je contact. Reageert hier het kind of de volwassene? Geef het kind dan wat het nodig heeft.


Lukt het je niet of niet voldoende dan kan regressietherapie helpen. Je maakt tijdens de sessie contact met het kind en verandert het verleden. Jij weet dat deze nieuwe waarheid niet echt gebeurd is, maar door de hypnose accepteert het onderbewustzijn deze nieuwe waarheid en laat de emotie van angst daarmee los.


Een mooi tekst die ik vandaag na een regressie-sessie kreeg is de volgende.


“Ik besta nu uit 2 personen. De grote en de kleine ik. Ik neem de kleine ik mee aan mijn hand en telkens als hij angstig is, ga ik op mijn hurken zitten en help hem hierdoor heen. Ik doe dit nu 2 weken en het is ongelofelijk wat een verandering ik doormaak en wat er nu allemaal voor moois op mijn pad komt. Mooie dingen die ik niet meer met angst aan ga, maar vol vertrouwen dat de volwassen ik dit kan. En weet je, mijn kleine ik volgt en vertrouwt mij nu. Wat een mooie reis is dit!”

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page