top of page
  • Foto van schrijverVivian Halmans

TIP 7: DE KRACHT VAN KLEUR.

Bijgewerkt op: 15 dec. 2019
De kracht van kleur zal je denken… hoe zo kracht?

Elke kleur heeft zijn eigen energie. Je hebt vast wel een lievelingskleur en een kleur die je nooit in huis zou halen of in je kledingkast zou hangen. En dat is voor iedereen anders. In mijn sessies werk ik dagelijks met kleuren. Een kleur kan je energie geven of juist rust. Van de ene kleur wordt je vrolijk en van de andere somber.


Zo weten we allemaal wel dat je een babykamer bij voorkeur niet knalrood schildert. Iemand die alleen zwart draagt, wordt in het algemeen niet als heel vrolijk opgemerkt.

Vaak verteld de kleur die je niet mooi vind, waar je een tekort aan hebt of aan welke emotie aandacht besteed mag worden. De energie van kleuren blijft hetzelfde en toch kan het zijn dat je nu een kleur mooi vind, die je vroeger foeilelijk vond. Dat betekent dus dat er iets in jou veranderd is.


Wat nu als je dit eens gaat uitproberen.


📌Om te beginnen kijk je naar je lievelingskleur en daarna naar de kleur die je niet mooi vind. Schrijf dan eens op wat er in je opkomt.


Wat voel je als je naar deze kleuren kijkt?


Van welke kleur zou je meer willen en van welke minder?


Welke kleur kun je nu gebruiken om rustiger, vrolijk of energieker te worden? Is dat 1 van deze kleuren of is dat een andere kleur?


Zoek iets op in die kleur en kijk er bewust naar. Wat voel je?


Speel vervolgens eens met een aantal kleuren. Zet bijvoorbeeld de kleuren waar jij nu tot aangetrokken wordt eens op een rijtje. Welke kleur springt er nu uit en waarom?


Neem deze kleur eens mee je dag in. Trek die kleur aan, zet deze als achtergrond op je gsm of koop bijvoorbeeld een bos bloemen in die kleur. Elke keer als je naar de kleur kijkt voel je wat het met je doet.


Kijk maar eens wat dat met je dag doet!


Op internet kun je heel veel vinden over kleuren. Er staan veel betekenissen van kleuren, al werk ik daar persoonlijk liever niet mee.


Welke energie een kleur heeft is naar mijn idee van persoon tot persoon verschillend. Lukt het niet om een kleur te kiezen bij het gevoel dat je wil ervaren, dan kun je altijd nog kijken welke kleur ze je aanraden.


Maar hoe leuk is het om dit zelf te ontdekken? Je geeft de kleur daardoor nog veel meer kracht. Het is dan een bewuste keuze die jij inzet.


Welke kleur kies jij vandaag? Naar welk gevoel ben jij op zoek?

Laat je het me weten in een reactie onder dit bericht? En natuurlijk hoor ik ook graag of het gelukt is!Succes…🍀.

Sometimes all you need is a little splash of colour!

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page