top of page
  • Vivian Halmans, Geluksregisseur

Hypnotherapie voor meer Zelfvertrouwen


Hypnotherapie voor meer Zelfvertrouwen:

Het vertrouwen in jezelf over jezelf, om te kiezen hoe je wilt denken, hoe je je wilt voelen en hoe je wilt handelen .

Als iemand jou om een gunst vraagt, zou jij dan wel vaker NEE willen zeggen, maar schiet het woordje JA uit je mond voordat je er erg in hebt?

Hoe komt dat toch?

We helpen zo graag anderen, dat we onszelf geregeld op de tweede plek zetten. Is dat erg? Nee.. zolang je jezelf niet voorbijgaat. Zolang jij die hulp met hart en ziel wil geven. WILLEN dus.. dat is iets heel anders dan dat jij van jezelf MOET helpen. Als het moeten wordt, dan ontstaat er gelijk weerstand in ons lichaam. Het voelt als een last, waar je eigenlijk gelijk weer vanaf wil. Je maag draait of je krijgt er buik- of hoofdpijn van.

Als NEE zeggen moeilijk is, dan is er een gebrek aan zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen betekent ook keuzes maken en daar achter staan. Als je weinig zelfvertrouwen hebt, twijfel je aan alles. Heb ik dat wel goed gedaan? Had ik het niet beter… enz. Heb je weinig zelfvertrouwen dan herken jij je hier vast in. Je maakt jezelf ondergeschikt aan anderen en wordt van links naar rechts geslingerd. Het kost bergen energie om geen zelfvertrouwen te hebben. Want je weet namelijk zelden of nooit of je iets goed gedaan hebt, met als gevolg dat je gaat piekeren. En als je eenmaal in die molen terecht komt… dan kan je zelfvertrouwen nog meer deuken oplopen. Omdat je twijfelt kom je vaak met tussenoplossingen. Dan houd je je mening voor je, je moet er te lang over nadenken of je hebt het gevoel dat jouw mening er niet toe doet. Je maakt geen bewuste keuzes en bevindt je in een grijs gebied.

Weinig zelfvertrouwen hebben is gewoon niet fijn! Het maakt het moeilijk om gelukkig te zijn.

En dat is jammer!

Want het leven is gewoon veel leuker als je uit dat grijze gebied komt. Mensen lopen ook niet meer over je heen en je zult minder vaak teleurgesteld zijn in jezelf of een ander.

Je hersenen maken allerlei verbindingen. Herinneringen en ervaringen worden aan een hedendaagse situatie gekoppeld. Als jij altijd maar JA zegt tegen een ander, dan gaat jouw brein dit automatisch overal en altijd toepassen. En merk jij opeens dat je op een vraag Ja gezegd hebt, terwijl je daar helemaal niet achter staat. Als je deze verbindingen wilt verbreken, dan moet je eerst de reactie van je reptielenbrein ( de automatische piloot) verbreken. Maar juist omdat je weinig zelfvertrouwen hebt, komt die kritische stem gelijk tevoorschijn. Het komt gelijk met allerlei beschermende gedachten op de proppen.. Je kan geen NEE zeggen want… dan vind ze je niet meer leuk… of wat denkt diegene dan wel niet van je!

In hypnose kun je deze kritische stem, die alleen maar beren op de weg zet in dit geval, omzeilen. Je kunt rechtstreeks met het onderbewuste communiceren en positieve veranderingen aanbrengen. Je ontdekt wat je echt wilt en leert veel gemakkelijker je zelfvertrouwen te vergroten.

Tijdens de sessies, krijg je zelfhypnose opdrachten mee. Deze zelfhypnose leer ik je terwijl je in hypnose bent. Op deze manier oefen je je onderbewuste elke dag voor meer zelfvertrouwen.

Wil jij weer de regie over je eigen leven en als een gelukkig mens vol zelfvertrouwen door jouw leven gaan? Dan is hypotherapie een prachtig middel om dit te bereiken.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page